Excite

Zalig genieten van vakantie in de Dominicaanse Republiek

Een vakantie in de Dominicaanse Republiek: droomt iedereen daar niet een klein beetje van? Een vakantie kan bijna niet tropischer zijn! Het land ligt in het Caribische gebied en dat is onder meer te merken aan de geweldige temperaturen. Zonneschijn is hier eerder regel dan uitzondering. Dat is prettig, want dat maakt het toeven aan de zeer lange stranden ook een groot plezier.

De Dominicaanse Republiek is onder meer een land van tegenstellingen. Zo ligt het laagste punt, Lago Enriquillo, onder de zeespiegel, terwijl het hoogste punt, Pico Duarte, maar liefst 3175 meter boven diezelfde zeespiegel ligt. Ook zijn er veel tegenstellingen te vinden tussen rijk en arm.

Dit zijn echter dingen waar je tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek vaak niets van merkt. De inwoners van het gebied waarderen toeristen erg en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze zich welkom voelen. Hoe en waar? In de talrijke hotels die er te vinden zijn, met name aan het strand. Bijvoorbeeld bij Playa Dorada; daar vind je tal van luxe hotels. Ook de dorpjes iets verder in het oosten, denk aan Cabarete en Sosúa, trekken veel belangstelling. Sommige locaties zijn zelfs speciaal opgezet om toeristen de mogelijkheid te geven hier hun vakantie in de Dominicaanse Republiek te vieren.

Wil je graag op vakantie naar de Dominicaanse Republiek, maar vermoed je dat de kosten misschien te hoog voor je worden? Kijk dan eens uit naar een last minute. De prijzen van last minutes vallen vaak heel erg mee en dan zou zo’n reis toch ineens maar eens veel dichterbij kunnen zijn dan je denkt!

Afbeelding: Flickr account kyle simourd

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020