Excite

Zalig uitrusten tijdens een vakantie in de Algarve

Een vakantie is natuurlijk bedoeld om uit te rusten, om even helemaal weg te zijn uit het dagelijkse leven. Toch is het niet altijd even makkelijk om tijdens je vakantie te ontspannen. Het kost een paar dagen voor je uit je drukke ritme bent. Tenzij je naar de Algarve gaat. Wie daar naar toe op vakantie gaat, merkt waarschijnlijk al heel snel dat dit echt dé plek is waar je heerlijk uit kunt rusten.

De Algarve is een gebied in Portugal; het is een van haar elf provincies. Het ligt helemaal aan de zuidkust van Portugal, over de hele lengte van het land. Aan de ene zijkant grenst het aan Spanje, aan de andere zijkant aan de Atlantische Oceaan. De Algarve staat vooral bekend om haar bijzondere en diverse landschap. Je vindt hier veel prachtige rotsformaties en mooie lagunes, maar ook lange zandstranden en veel heuvels.

Natuurlijk staat de Algarve – en Portugal in het algemeen – niet alleen bekend vanwege haar prachtige natuur, maar ook vanwege de heerlijke temperatuur waar je hier van kunt genieten. In de zomer stijgt het kwik ruim boven de 23 graden uit en in de winter blijft de thermometer hangen rond ongeveer 14 graden. Vergeleken met de Nederlandse winters is dat nog steeds lekker warm. De watertemperatuur is zelfs nog iets hoger: 15 graden in de winter. In de zomer blijft die temperatuur zo rond de 21 graden steken.

Afbeelding: Flickr account Rui Ornelas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020