Excite

Zo bezorg je zakkenrollers een slechte dag!

De pret kan tijdens een leuk dagje naar een pretpark of een heerlijke vakantie behoorlijk gedrukt worden, als je er halverwege achter komt dat je het slachtoffer bent geworden van een zakkenroller. Je portemonnee – met al je geld en pasjes – is weg, en je hebt er niet eens iets van gemerkt! Dat is eens, maar nooit weer. Met deze tips ben je alle zakkenrollers te slim af!

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten waar je het grootste risico loopt om bestolen te worden. Tripadvisor.com heeft hier een handig lijstje voor samengesteld. Het meeste gevaar loop je in Barcelona, Rome en Praat. Ook Madrid, Parijs, Firenze, Buenos Aires, Amsterdam, Athene en Hanoi zijn paradijsjes voor zakkenrollers. Let in deze steden dus extra goed op.

Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je geen aantrekkelijk slachtoffer bent. Bewaar je portemonnee bijvoorbeeld nooit in je broekzak, maar in je handtas, die je – met de sluiting naar je toe – stevig tegen je aan houdt. Rugzakken zijn ook geen goed idee; die zijn door zakkenrollers gemakkelijk open te maken, zonder dat jij het merkt.

Tot slot: wees op je hoede. Zakkenrollers werken vaak samen, waarbij één het stelen voor zijn rekening neemt, terwijl de ander je af probeert te leiden. Dit kan door middel van de weg vragen, maar het gebeurt ook vaak genoeg dat kinderen of oude mensen worden gebruikt als afleidingsmanoeuvre. Juist als je het niet verwacht, slaan ze toe!

Afbeelding: Flickr account dullhunk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021