Excite

Zo overleef je een festival

Woodstock, Coachella; in Amerika barst het van de festivals. In Nederland zien we ze echter ook steeds vaker. Tijd om eens te kijken naar de beste manier om een festival te bezoeken. Of misschien wel beter gezegd: een festival te overleven. Wat heb je nodig? En wat doe je vooral niet? Neem in ieder geval altijd zonnebrandcrème mee. De meeste festivals zijn met mooi weer en dan verbrand je snel. Kies daarom ook het liefst voor factor 30, tenzij je de volgende dag knalrood wilt zijn, natuurlijk.

Lekker eten

Op een festival wordt meestal fastfood gegeten, maar dat is helemaal niet slim. Eet liever zo licht mogelijk, dan hoef je ook niet zo vaak naar de wc. Thuis misschien niet zo'n probleem, maar op een festival is dat wel zo'n beetje de laatste plek waar je wilt komen. Ga liever voor de gezonde alternatieven, zoals appels en wortels. Die kun je makkelijk meenemen in een plastic tas en zorgen er nog voor dat je veel energie houdt ook!

Maak een schema

Grotere festivals werken meestal met meerdere podia. En er is niets zo vervelend dan er later achterkomen dat je een ontzettend gave act gemist hebt. Bereid je daarom goed voor en maak een schema waarop je alle acts noteert die je wilt zien. Veel festivals bieden die mogelijkheid ook al via de website of een speciale app, dus vaak hoef je hier niet eens veel extra werk van te hebben.
    Zo overleef je een festival

Doe rustig aan

Tot slot: doe rustig aan. Je hoeft niet meteen in de eerste dertig minuten te knallen, zeker niet als een festival meerdere dagen duurt. Geniet liever van elk moment, drink met mate of in ieder geval gedoseerd en ga pas los als de zon onder is. Dan is de kans op een zonnesteek of andere aanval ook meteen een stuk kleiner.
    Zo overleef je een festival

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021