Excite

Zo vier je een leuke vakantie thuis

Op vakantie gaan is hartstikke leuk; het is niet voor niets dat veel mensen hier het hele jaar naar uit kijken. Maar als het financieel gezien niet uitkomt, is er soms geen andere keuze dan thuis te blijven. Dat wil echter niet zeggen dat je geen leuke vakantie kunt hebben. Met deze tips wordt je staycation leuker dan ooit!
  © Getty Images

Onderzoek wat er te doen is

Niet op vakantie staan staat niet gelijk aan thuisblijven. Bekijk wat er in je omgeving allemaal te doen is. Je kunt je het beste laten informeren door de plaatselijke VVV. Daar vind je alle informatie over theateroptredens, concerten, sportieve uitjes, festivals en andere evenementen.
  © Getty Images

Ruim je huis op

Eigenlijk moet je dit al doen vóór je vakantie. Als je huis aan kant is, dan hoef je je hier even niet mee bezig te houden. Net als in een vakantiehuisje; daar kom je in als het netjes is en hoef je verder niet te veel in te poetsen. Plan in je staycation ook geen grote klussen; het is wel de bedoeling dat je écht vakantie kunt vieren.
  © Getty Images

Doe iets creatiefs

Heb jij ook een druk leven en neem je meestal niet de tijd om even iets creatiefs te doen? Doe dat dan nu in je vakantie. Je kunt zelf wat gaan maken, maar je kunt je ook aanmelden voor een workshop. Denk bijvoorbeeld aan een workshop bonbons maken, een workshop kaarsen maken of een cocktailworkshop.
  © Getty Images

Haal lekkere dingen in huis

Niets benadrukt het vakantiegevoel meer dan lekker eten. Zorg ervoor dat je lekkere dingen in huis hebt, bijvoorbeeld om lekker te barbecueën, en ga af en toe even langs de ijsboer voor een heerlijk ijsje. Een aanrader is ijs van de ijsboerderij, dat op verschillende locaties in Nederland te verkrijgen is.
  © Getty Images

Houd een seriemarathon

Voor als het weer even iets minder is, iets dat ook wel eens kan gebeuren in de vakantie: houd een seriemarathon. Selecteer je favoriete serie, zorg dat je een heel seizoen in huis hebt en kijken maar! Popcorn erbij, af en toe een pauze inlassen en even de frisse lucht in. Als je dat doet, houd je het langer vol én ben je de volgende dag niet brak.
  © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020