Excite

Zo vind je de ideale reispartner

Reizen is ontzettend leuk, maar het kan ook het slechtste bij iemand naar boven brengen. Het is niet voor niets dat veel vriendschappen en relaties gesneuveld zijn naar aanleiding van een reis. Kies je reispartner dus met zorg uit en let op verschillende zaken. Kies bijvoorbeeld iemand die het niet erg vindt om je met je beide benen op de grond te zetten. Dat gaat namelijk meestal twee kanten op en zorgt ervoor dat de trip waarschijnlijk iets veiliger is. Niet onbelangrijk, als je bijvoorbeeld in een onbekend land bent!
    © Getty Images

Kies iemand waar je mee op kunt schieten

Het lijkt een open deur, maar weinig mensen staan hier voldoende bij stil: kies iemand met wie je veel tijd door kunt brengen. Als je bijvoorbeeld overweegt een collega mee te vragen die je graag ziet, maar waarvan je het ook niet erg vindt als ze even een uurtje haar mond houdt, dan is dat waarschijnlijk geen goede keuze. Ga voor iemand die je interessant vindt. Neem echter ook de tijd voor jezelf, je zult merken dat je elkaar dan meer kunt waarderen.
    © Getty Images

Kies iemand die het niet altijd met je eens is

Hoewel het zeker niet verstandig is om met een tegenpool op reis te gaan, is het niet erg als je kiest voor iemand die het niet altijd met je eens is. Reizen is namelijk een manier om je horizon te verbreden en dat lukt minder goed als je steeds je zin krijgt. Een reisgenoot die het niet altijd met je eens is, kan je uitdagen om af en toe eens uit je comfortzone te stappen. Bovendien is het wel iets spannender!
    © Getty Images

Kies voor iemand die niet mobiel is

En met niet mobiel bedoelen we iemand die niet vastgelijmd zit aan zijn of haar smartphone. Reizen draait ook om het ontdekken van nieuwe dingen en smartphones kunnen juist de mysterie van die nieuwe dingen weghalen. Ze zijn handig, maar gebruik ze niet de hele tijd door. Het is niet erg om eens de weg kwijt te raken, mensen te moeten vragen om aanwijzingen of eens iets te doen omdat je het tegen komt en niet omdat het geadviseerd is op Facebook.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019