Excite

Zoek de zon op in Bodrum

Bodrum is een zeer mondaine Turkse havenstad, die daarom ook wel bekend staat als het Saint-Tropez van Turkije. Deze levendige badplaats heeft nog steeds de charme van weleer. Je vindt er vierkante witte huisjes in de typische Ottoman-stijl, een haven bezaaid met prachtige zeilschepen, talloze restaurantjes, en heel veel verschillende winkels en uitgaansgelegenheden. Kortom: voor een heerlijke zonvakantie reis je naar Bodrum.

Behalve zon, zee en strand zijn er ook veel bezienswaardigheden in Bodrum. Ter hoogte van het centrum kun je op een schiereiland een prachtig kasteel bezoeken. Of ga de acht windmolens aan het strand bekijken, die tot 1960 gebruikt werden om koren en maïs te malen. Wil je de omgeving verkennen, maak dan een dagtrip langs de gezellige dorpjes in de omgeving.

Reizen naar Bodrum boek je bijvoorbeeld bij Corendon, Arke of Sudtours. Tegelijk met je vliegticket reserveer je je accommodatie. De keuze aan accommodaties in Bodrum is behoorlijk gevarieerd. Je kunt natuurlijk kiezen voor een hotel of een appartement, maar ook een all-inclusive resort behoort tot de mogelijkheden.

Dergelijke resorts vind je bijvoorbeeld in Icmeler, een dorp ten oosten van het centrum. Je kunt er comfortabel slapen, heerlijk aan het zwembad liggen luieren, en hoeft geen rekening te houden met extra kosten voor eten en drinken: je betaalt bijna alles vooraf. Vaak kun je in je resort ook nog eens leuke excursies boeken, zodat je zoveel mogelijk kunt bekijken, en volop van je vakantie in Bodrum kunt genieten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker HBarrison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020