Excite

Zoek de zon op in Suriname

Het enige waar je in Suriname niet voor terecht komt zijn stranden. Verder heb je alles in dit prachtige land. Zo zijn er elf natuurreservaten en kun je tochten maken door de ongerepte jungle. Ook is het mogelijk om bijzonder te overnachten in ecoresorts en tentenkampen. Ook het centrum van hoofdstad Paramaribo is meer dan de moeite waard. Om je reis compleet te maken kun je bovendien in Suriname deelnemen aan een dolfijnentocht.

In Paramaribo vind je veel Nederlandse invloeden terug, bijvoorbeeld in de straatnamen. Verder is de cultuur hier zeer tolerant. Verbaas je niet als je een synagoge gezellig naast een moskee ziet staan, want dat is hier heel normaal. Wat je zeker niet moet missen in Paramaribo zijn de kleurrijke markten. Het historische centrum is sowieso het bezichten waard; het is opgenomen op de wereldergoedlijst van Unesco.

De jungle is het grootste gebied van Suriname. Maar liefst negentig procent van het land bestaat uit dit veelal ongerepte natuurgebied. Maak je een jungletocht, dan kun je er bijna prat op gaan dat je apen gaat zien – of in elk geval horen. Een aanrader voor een jungletocht is die naar het natuurreservaat Brownsberg.

Wil je een leuke uitdaging tijdens een actieve vakantie? Beklim dan de bijna zeshonderd meter hoge Nassauberg. Boven heb je een prachtig uitzicht over het Brokopondomeer en weet je waarom je al die meters gezwoegd hebt om op de top uit te komen. Ga wel onder begeleiding, zodat je zeker weet dat de tocht veilig verloopt.

Boek nu ook je reis naar Suriname en ontdek waarom dit vakantieland zo spannend, aantrekkelijk en toch ook zo heerlijk rustig is.

Afbeelding: Flickr, madmack66/a>

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020