Excite

Zoek je hotel in Zürich

Voor je bezoek aan Zürich heb je een duidelijk plan nodig, want het is lastig om overal aan toe te komen. Zo kun je uitgebreid winkelen, beginnende in de voornaamste winkelstraat (de Bahnhofstrasse) die uitloopt in diverse zijstraten, zoals Augustinergasse. Rust tussendoor uit op het Lindenhof, met prachtig uitzicht over het oude centrum en de Limmat.

Het centraal station van Zürich, oftewel de Hauptbahnhof, is een bezienswaardigheid op zich. Als je je ogen de kost hebt gegeven, kun je onder het station het enorme winkelcentrum met een bezoek vereren. Vervolgens kun je langs de andere bezienswaardigheden van de stad.

Je hotel in Zürich kun je het beste boeken buiten het centrum, of, nog praktischer, op een plek waar je je rondtocht door de stad begint. Reserveer je net buiten het centrum, dan ben je goedkoper uit. Je kunt dan een Zürich Card kopen. Deze kaart is goed voor onbeperkt reizen met het openbaar vervoer. Ook krijg je korting op een stadstour en kun je gratis naar 43 musea.

Ook als je in het centrum slaapt, kun je veel hebben aan de Zürich Card. Je komt gemakkelijk overal heen en bespaart zo tijd. Bovendien is het openbaar vervoer in Zürich erg betrouwbaar. Hierdoor kun je besparen op hotels door te overnachten op minder ideale locaties. Tenslotte ben je overal zo met het openbaar vervoer.

De hotels in Zürich kunnen erg duur zijn. Voor de hoogst beoordeelde hotels betaal je honderden euro’s voor een overnachting. Zoek dus altijd naar aanbieding. Met daarbij in je achterhoofd dat de locatie van het hotel niet uitmaakt, moet het lukken een goede prijs te krijgen voor een tophotel in Zürich.

Afbeelding: Flickr, Clinton Steeds

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020