Excite

Zomer 2011 mogelijk slechtste ooit

De zomer van 2011 wordt mogelijk de allerslechtste zomer ooit. Deze week zou het weer iets beter worden, maar zelfs dat maakt niet zoveel verschil meer. Met de laatste twee weken van de meteorologische zomer voor de boeg, staat deze zomer al op de zesde plek van slechtste zomers ooit. Volgens experts is de kans groot dat we de top 3 ook nog wel halen. In deze lijst van slechte zomers wordt gekeken naar zomers sinds 1901.

Deze week wordt het weer nog redelijk zomers, met temperaturen van negen tot vijfentwintig graden en weinig kans op een bui. Alleen donderdag zal er waarschijnlijk wat neerslag vallen en is de kans op een paar onweersbuien ook erg groot. De overige dagen van de week wordt het wel weer mooier, maar een echte zomer is het zeker niet.

Dit bevestigt ook Peter Kerkmans, meteoroloog en weerexpert bij MeteoConsult. Op de Veluwe zou het weer deze zomer het slechtst zijn geweest. In het midden van het land heeft men tien procent te weinig zon gehad en was het 0,3 graden te koud. Aan de kust viel het met de slechte zomer wel mee; daar waren nog een aantal mooie dagen te zien.

In het zuiden en het zuidoosten was het allesbehalve prettig deze zomer. Daar was het nog kouder en ook veel somberder dan in de rest van het land. Het zuiden kreeg dit jaar gemiddeld 15 procent minder zon dan normaal. Het was hier ongeveer een halve graad kouder. In het noordwesten was alles, over het hele jaar genomen, redelijk gemiddeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020