Excite

Zomer in de Algarve betekent festivals!

Wie de ultieme vakantie zoekt, zou zeker eens wat moeten boeken naar de Algarve. Wat een streek, wat een rust en... wat een festivals! In de Algarve weet men hoe de mens van het leven dient te genieten. Laat dat maar aan de Portugezen over. Van festivals tot openluchtconcerten, culinaire evenementen en theatervoorstellingen, in de Algarve is alles binnen bereik. Tel daar het zalige strand en het heerlijke weer bij op en de vakantie is af. Compleet vakantiegenot, dat is wat de Algarve aan toeristen biedt.

Het unieke aan de Algarve is dat de Atlantische Oceaan er aan twee kanten tegen aan klotst. Dat betekent dat de zomer niet te warm en de winter niet te koud is. Bovendien staat er altijd een aangenaam briesje uit de oceaan. Qua klimaat zit je in zuidelijk Portugal dus uitermate perfect. De zon schijnt in de straatjes van de vele pittoreske dorpjes en de invloed van de Moren is overal te zien. Het bruist van de cultuur in de Algarve en dat temperament is terug te zien in de vrolijkheid en het enthousiasme van de plaatselijke bevolking. Geen zorgen, ze weten hoe ze met toeristen moeten om gaan.

Witte huisjes, prachtige stranden en de lekkerste wijnen, in de Algarve wordt zowel de innerlijke als de uiterlijke mensen verwend. De streek lijkt er om te zijn geschapen. Bovendien biedt de Algarve een cocktail van festivals. Van sportevenementen tot religieuze feesten, van het internationale Sand Sculpture Festival tot en met de culinaire hoogstandjes van Faro, je loopt van de ene prachtige verbazing in de andere in de Algarve. En vergeet dit jaar ook zeker 'Sete Sóis, Sete Luas' in het plaatsje Manta Rota, waar vele artiesten wereldmuziek laten horen. De perfecte soundtrack voor een verblijf in de Algarve!

Afbeelding: Flickr, Hugo Cadavez

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021