Excite

Zomers genieten van reizen door Suriname

Suriname heeft lange tijd deel uitgemaakt van Nederland, maar de verschillen tussen twee landen zouden niet groter kunnen zijn. Waar men in Nederland drukte maakt om alles en het weer vaak alles behalve aantrekkelijk is, geniet men in Suriname veel meer van rust en ontspanning. Het is dus een prima plek om tijdens één van je reizen aan te doen: je komt hier helemaal tot rust.

In Suriname kun je eigenlijk alle kanten op. Het land en haar inwoners kunnen bijna dagelijks rekenen op een lekkere temperatuur, waardoor veel van het dagelijks leven zich buiten afspeelt. Als reiziger kun je daar van genieten. Je kunt je echter ook laten verrassen door de bijzondere bezienswaardigheden. In Suriname vind je bijvoorbeeld een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld, het Natuurreservaat van Centraal-Suriname. Ook erg mooi zijn museum Fort Zeelandia en de plantage Laarwijk.

Zelf actief zijn kan in Suriname ook heel erg goed. Je hebt hier veel verschillende landschappen, van een moerasgebied tot een pure kustlijn en van bosland tot berglandschap. Als wandelaar kom je in Suriname helemaal aan je trekken. Denk er wel aan dat sommige gebieden het best te bereiken zijn met behulp van een gids. Trek er niet zomaar overal zelf op uit, want dat kan je soms toch voor onverwachte verrassingen stellen!

Afbeelding: Flickr account Daveness_98

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020