Excite

Zomervakantie in Kroatië

Kroatië is een vakantieland in opkomst. Ieder jaar gaan er meer Nederlanders in de zomervakantie naar Kroatië. En dat is niet zo gek, want het mediterraanse land heeft voor ieder wat wils. Zo kun je in Kroatië een gezinsvakantie boeken, naar festivals, de stranden bezoeken en actief van het prachtige land genieten.

Festival Kroatië

Muziekfestivals over de grens zijn een grote concurrent van Nederlandse festivals Het bekendste festival van Kroatië is Soundwave festival. Met een grote variëteit aan muziekgenres heeft Soundwave veel fans. Je kunt genieten van dub, soul, funk, reggae en elektronische muziek op het strand van Tisno, op het eiland Murter. Andere festivals zijn Dimensions en Ulta, beide met een focus op elektro.

Gezinsvakantie

Door de mediterraanse sferen in Kroatië, is het land erg geschikt voor een ontspannen gezinsvakantie. Vanuit het noorden van de regio Dalmatië ga je op boottrips met het hele gezin. Cultuur snuif je op in de steden Pula, Zadar en Split. Istrië is van oudsher een gezinsvriendelijke bestemming, evenals het eiland Krk. Spelen de financiën een rol, ga dan naar het binnenland. Daar zijn de accommodaties en vertier goedkoper dan in de kuststreek.

Actieve vakantie

Ben je op zoek naar een actieve vakantie en schrik je niet van een beetje actie? In Kroatië zijn veel mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. Zo kun je op veel plekken in het binnenland kajakken en aan de kust kun je op veel eilanden een kajak huren. Met een bootje kun je naar geheime stranden varen en kamperen in de Kroatische wildernis.

Strandvakantie Kroatië

Zon, zee en strand is de voornaamste reden van een zomervakantie in Kroatië. Een strandvakantie in Kroatië is daarom erg populair. Kroatië heeft een lange kustlijn, die is verdeeld in verschillende gebieden. Zo staat de Markaska kust bekend om het helderblauw, rustige zeewater. Het gebied tussen Split en Dubrovnik, Brela, heeft prachtige rotsen en een wit zandstrand. Dan zijn er nog de vele Kroatische eilanden die perfect zijn voor een strandvakantie. Denk aan Dugi Otok, Korcula en Brac.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021