Excite

Zomervakantie wordt door meer mensen overgeslagen

In tijden van crisis wordt er het eerst op de zomervakantie bezuinigd. Zo lijkt het althans. Want onderzoek heeft uitgewezen dat er dit jaar minder vakanties geboekt zijn. Grote kans dat zoiets komt door de economische crisis. Waar geen geld voor is, kan ook niet heen gereisd worden, zullen we maar zeggen. Brancheorganisatie ANVR kwam met boekingscijfers die lieten zien dat er minder vliegvakanties en minder autovakanties zijn geboekt deze zomer, ten opzichte van voorgaande jaren.

Sterker nog, ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen gedaald met 9%. Dat is een flink aantal. Het zijn met name de vliegreizen waar enorm op bezuinigd wordt. Maar liefst een kwart minder boekingen voor vliegvakanties naar verre bestemmingen in 2009 ten opzichte van 2008, een flinke daling dus. Een klap die hard aan zal komen bij reisorganisaties. Vliegvakanties in Europa gaan er ook met 14% op achteruit. Niet echt iets om vrolijk van te worden als je een vliegmaatschappij bent.

Maar de branche geeft de hoop nog niet helemaal op. De zomer loopt voor de reisorganisaties tot 1 november, dus wellicht dat er aan het eind van de zomer nog wat ingelopen wordt. Voor mensen die nog op vakantie willen, maar ook niet heel veel geld te besteden hebben, zijn er genoeg tips om een goedkope vakantie te beleven. Als je echt lef hebt, ga je natuurlijk voor nop. Over heel de wereld kun je namelijk bij vreemden op de bank slapen. Een heel avontuur, dat couchsurfen...

Afbeelding: Flickr, bbjee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021