Excite

Zon, zee en strand en cultuur: Kroatië

Kroatië leent zich bij uitstek voor een rondreis. Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in autosnelwegen en verbeteringen van het complete wegennet. Er zijn verschillende rondreizen te boeken, per auto, fiets, bus, camper of zelfs per boot. De twee mooiste gebieden van Kroatië zijn Istrië en Dalmatië.

Vakantie op het schiereiland Istrië aan de Adriatische kust is erg populair vanwege zijn prachtige stranden en gezellige badplaatsjes. Istrië heeft echter ook veel natuurschoon met een bosrijk binnenland en aan de bloemenriviera tref je de mooiste subtropische planten en bloemen. Prachtig is de kust voor de stad Pula. Hier ligt het unieke natuurgebied van de Brijuni eilanden die je zeker moet bezoeken.

In Pula maar ook elders in Istrië tref je ook de nodige cultuur en bezienswaardigheden. Zo tref je in de populaire badplaats Porec onder andere de schitterende door de Unesco als werelderfgoed beschermde Euphrasius basiliek.

Populair voor een zonvakantie zijn ook de leuke plaatsjes Umag en Rovinj dat ook wel bekend staat als het Venetië van Kroatië. Naast een gezellig centrum met veel leuke restaurantjes en tref je hier mooie stranden en veel mogelijkheden voor watersport.

Ontdek verder het prachtig Dalmatië. In dit deel van Kroatië tref je een mooie kuststrook met honderden eilandjes die je kunt bezoeken en vijf schitterende, beschermde natuurgebieden waaronder de beroemde Plitvice meren.

Ook in Split, de hoofdstad van Dalmatië, tref je een overweldigende historische rijkdom. Het ligt overigens aan de kust en is dus perfect als uitvalsbasis voor wie op vakantie zon, zee en strand met wat cultuur wil combineren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Naystin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021