Excite

Zonvakantie in Afrika

Een bezoekje aan de piramides van Gizeh of met een verrekijker speuren naar wilde dieren. Vakantie in Afrika wordt snel gezien als een echte doevakantie. Oude gebouwen bekijken of op safari gaan. Maar de steden aan de Afrikaanse kust ontwikkelen zich in hoog tempo echte zon, zee en strand bestemmingen.

Neem het West-Afrikaanse land Gambia. De stranden in dit kleine landje zijn van ongelofelijke schoonheid. Op een terrasje of onder een strooien parasol op het strand kan je genieten van het uitzicht op de Atlantische oceaan. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het subtropisch warm. Steeds meer touroperators bieden dan ook vakanties aan naar deze relatief goedkope bestemming.

Aan de andere kant van het continent, aan de Indische Oceaan, ligt Mozambique. Dit is een van Afrika’s snel groeiende hotspots. Net als in Gambia vind je hier kilometers parelwitte stranden. Bij de eilandengroep Barazuto is een onderwater park en kan je uitstekend snorkelen. En als het donker wordt is er geen enkele reden op onder die palmboom vandaan te komen; in de zomer komt het kwik ook ’s nachts niet onder de 20 graden.

Ook in Noord-Afrika is het goed toeven. Tunesië, Algerije en Marokko zijn populaire vakantiebestemmingen. Afrika heeft zichzelf op de kaart gezet als het om zonvakanties gaat. Vergeleken met de traditionele vakantielanden is het nog een stuk voordeliger ook!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Erik Cleves Kristensen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021