Excite

Zonvakantie Istrië

Istrië is een schiereiland in Kroatië aan de Adriatische Kust. Sinds een paar jaar is het toerisme hier erg in opkomst. Niet alleen voor gezinnen is Istrië leuk, ook het uitgaansleven is er volop in bloei.

Er zijn verschillende gezellige badplaatsjes in Istrië, leuke haventjes en stadjes. Wat bijvoorbeeld erg leuk is om te doen, is truffels zoeken in het stadje Motovun. In het weekend is hier ook een bijzonder leuke truffelmarkt. Pula is de grootste stad van Istrië. Het is voor Kroatische begrippen een drukke stad. In het weekend is het wat rustiger en kun je genieten van de mooie plekjes en historische bezienswaardigheden.

Een bekende bezienswaardigheid in Kroatië zijn de Plitvice meren. Vanuit veel plaatsen in Istrië is dit een eindje rijden (3 a 4 uur), maar als je van mooie natuur houdt, is een bezoek een deze prachtige meren zeker de moeite waard. Het Plitvice park bestaat uit 16 meren en 90 watervallen. De meren zijn felblauw waardoor je je op een tropisch eiland waant.

Al zin om op vakantie naar Istrië te gaan? ID Riva is een reisorganisatie gespecialiseerd in vakanties naar Kroatië. De reisorganisatie heeft onder andere vakanties naar Pula in Istrië. In Pula zijn veel leuke appartementen, campings, bungalows en hotels.

De Jong Intra verhuurt verder ingerichte tenten op leuke campings in Istrië. Tevens kun je hier een vlucht of busreis naar Istrië boeken. Pharos reizen heeft vooral veel familievakanties in Istrië, vaak met een goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Hotels.com is tot slot handig als je zelf je vakantie naar Istrië wilt samenstellen. Je treft hier zowel hotels op de eilandjes voor de kust van Pula als in de stad zelf.

Afbeelding: Wikimedia Commons, gebruiker Ante Perkovic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020