Excite

Zonvakanties populair door winterkou

De eerste lentedagen zijn alweer geweest, maar de hoge temperaturen zijn maar van korte duur. Dit weekend komt de winterkou ons landje weer binnen. Veel mensen kiezen eieren voor hun geld en zoeken hun toevlucht in warmere oorden. De afgelopen weken ligt het aantal boekingen van zonvakanties dan ook dertig procent hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Turkije populair

De cijfers van het aantal geboekte zonvakanties komen van het ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Vooral Turkije (plus 41 procent), Spanje (plus 25 procent) en Frankrijk (plus 17 procent) zijn populair. Ook Griekenland en Italië zijn geliefde bestemmingen om de Hollandse winterkou te ontvluchten.

Zon in meivakantie

Nederlanders zijn de kou echt zat. “We merken dat mensen behoefte hebben aan de zon. Van alle geboekte vakanties in mei is 71 procent een vliegvakantie,” zegt een woordvoerster van de ANVR. Ook TUI Nederland, de grootste touroperator in ons land, ziet de boekingen voor de meivakantie oplopen. “Het trekt weer aan. Griekenland en Egypte zijn weer uit hun dip,” aldus een woordvoerster.

Lange meivakantie

Volgens de ANVR gaan vakantiegangers dit jaar verder op vakantie om de zon op te zoeken, omdat Hemelvaart in de tweede week van de meivakantie valt. Daardoor hoeven de meeste mensen maar een paar dagen vrij te nemen om een week langer weg te kunnen. Overigens is het opvallend dat de boekingen voor de wintersport dit jaar vijf procent achterlopen ten opzichte van vorig jaar om deze tijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020