Excite

Zoo Antwerpen verwelkomt baby-olifantje

In België is onlangs een baby-olifantje geboren en wel in Zoo Antwerpen. De bevalling was live te volgen op internet en ook nu staan er op de website diverse filmpjes voor de mensen die het gemist hebben. Het was de eerste keer dat er in België een olifantje in gevangenschap werd geboren. Moeder Phyo Phyo had wel al eerder drie andere Aziatische olifantenop de wereld gezet. Vanaf vandaag is het mogelijk om moeder en zoon te zien in Zoo Antwerpen.

Zoo Antwerpen is gelegen vlak naast het treinstation in Antwerpen. Richtingaanwijzers overal in het station zorgen ervoor dat je het echt niet kan missen. In de dierentuin zijn meer dan 5.000 dieren te vinden. Er zijn amfibieën, reptielen, vissen, vogels en zoogdieren. De dierentuin bestaat al sinds 1943 en werd tot monument benoemd in 1983. In totaal is de dierentuin al ruim 100 miljoen keer bezocht. Elk bezoek is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar onderzoeken over het natuurbehoud.

De Antwerpen Zoo is iedere dag geopend. Je kunt behalve dagkaarten ook abonnementen aanschaffen. Er zijn ook speciale prijzen voor groepen beschikbaar. De dierentuin is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Houdt er echter wel rekening mee dat je met de auto dwars door het centrum van Antwerpen moet om bij de dierentuin te komen. Ook kost het parkeren in de buurt. Wel kun je korting krijgen op het parkeren als je de dierentuin bezoekt.

Afbeelding: Flickrcc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021