Excite

Zoo, zaken en zon in het Zwitserse Zurich

Zurich is de grootste stad van Zwitserland. De stad staat bekend als financieel centrum met alle grote banken. Gelukkig is de stad niet alleen een zakenstad, maar heeft het ook veel te bieden voor een stedentrip.

Er zijn in Zurich veel overblijfselen van een rijk verleden. Zo heb je bijvoorbeeld de Fraumunsterkerk, de St. Peterskerk en het kerkhof. Op het kerkhof liggen veel bekende schrijvers uit de geschiedenis. Cultuurliefhebbers kunnen ook de verschillende musea bezoeken, die zeker erg interessant zijn.

Met de kinderen kun je een trip maken naar de dierentuin in Zurich. Deze grote dierentuin heeft meer dan 320 verschillende diersoorten. Hierdoor is de dierentuin zeker de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin.

Winkelen kan ook heel erg goed in de stad. Het is wel goed mogelijk dat je veel geld kwijt bent na afloop, omdat de duurste winkelstraat van Europa in Zurich te vinden is. Er zijn gelukkig ook veel gewone winkels, voor de mensen die de spullen in de dure winkelstraat niet kunnen betalen.

Zurich is tevens een echte uitgaansstad. De stad heeft de meeste clubs van heel Europa. Ook zijn er theaters, café’s en restaurants. Daarnaast zijn er bioscopen waar je een filmpje kunt pakken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020