Excite

Zuid-Amerika bereid zich voor op golf toeristen

In 2016 is Rio gastland voor de Olympische Spelen en daarom wordt de stad nu vast voorbereid op de grote hordes toeristen die rond die tijd ook aan zullen komen. Gelukkig hoeft Rio de Janeiro niet veel te veranderen om te voldoen aan de eisen van de toeristen: de stad is sowieso al een bezoek waard.

In Rio kun je namelijk perfect de heerlijk Zuid-Amerikaanse sferen opsnuiven. Cultuur en amusement, geweldige carnavals en heerlijke stranden; in Rio de Janeiro vind je het allemaal. Rio is dan ook hard op weg om een van de grotere bestemmingen ter wereld te worden. De levendige sfeer en de mooie accommodaties maken het ideaal voor wat voor soort vakantie dan ook. En als je toch in Rio bent, grijp dan je kans en overnacht een keer in het wereldberoemde Copacabana Palace hotel! Hier is glitter en glamour aan de orde van de dag.

Tijdens een vakantie in Brazilië hoef je je geen moment te vervelen. Je kunt een auto huren en zelf verschillende bezienswaardigheden bezoeken, of hier met het openbaar vervoer heen gaan. Het openbaar vervoer is niet altijd optimaal, maar werkt over het algemeen goed.

Duik daarnaast – zeker met oog op de komende Olympische Spelen – eens in de sportcultuur van de stad. In het midden van Rio vind je bijvoorbeeld het Maracanã stadion, dat in 1950 geopend werd en de plaats was waar Pelé zijn eerste én zijn 1000e doelpunt uit zijn carrière scoorde. De sfeer die je in dat stadion aantreft is nog maar het begin van al het moois dat je in Rio kunt vinden!

Afbeelding: Flickr account: sfmission.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020