Excite

Zuidfoor van Brussel

De Zuidfoor van Brussel wordt in het centrum van Brussel gehouden tussen 18 juli en 23 augustus. Het is een grote kermis met veel attracties. De kermis is iedere dag geopend van 15.00 uur tot 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 2.00 uur.

Dit jaar zal er een nieuwe attractie zijn op de Zuidfoor van Brussel, namelijk de Stratosfeer. Dit is een toren van zestig meter hoog. De attractie brengt het publiek naar boven en laat bezoekers heel snel ronddraaien. De attractie zal in het tweede deel van de kermis, tussen de Ruslandstraat en de Lacaillestraat. Ook zijn er natuurlijk veel verschillende andere attracties, zoals draaimolens, spookhuizen, reuzenrad, achtbanen en kinderattracties. Er zijn ook schietbanen, gokspellen en veel verschillende eettentjes.

Dit jaar is het de 129ste keer dat de Zuidfoor in Brussel plaatsvindt. De gemeentelijke overheden hebben maatregelen genomen om de veiligheid onder controle te houden. Ook zijn er parkeerplaatsen waar je kunt parkeren tussen 15.00 uur en 0.30 uur, voor slechts 4 euro. Dit is speciaal geregeld met Interparking en de aanbieding geldt op de parkeerplaats van de Hallepoort. Er zijn ook speciale kortingsdagen voor de kinderen, namelijk op woensdag 5 augustus 2009 en zondag 23 augustus.

Niet alleen de Zuidfoor in Brussel komt eraan, maar ook de kermis in Tilburg is begonnen. Deze is van 17 juli tot en met 26 juli en vindt plaats in het centrum van Tilburg.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020