Excite

Zweeds ‘boomhuis-hotel’ garandeert mooi uitzicht!

Zweden heeft er weer een juweeltje bij als het gaat om hotels. Diep in de bossen, in één van de mooiste gebieden van Zweden, hangt nu een hotel in de bomen. Het hotel bestaat uit 4 (losse) kamers, eigenlijk soort cabines, die je een prachtig uitzicht met veel bladeren garanderen.

De cabines hebben allemaal namen gekregen, om ze van elkaar te onderscheiden: de Cabin, de Blue Cone, Nest. en de Mirrorcube. Ze hebben verschillende maten: van vijftien tot dertig vierkante meter. Ze hangen in naaldbomen, tussen de vier en zes meter van de grond. Ze zijn volledig gemaakt van hout en glas, maar wel voorzien van hedendaagse gemakken. Zo kun je er bijvoorbeeld lekker genieten van een vloerverwarming. Verder zijn de voorzieningen zeer efficiënt, duurzaam én zuinig.

Voor elke cabine is een unieke inrichting gebruikt met uniek materiaal. De verlichting benadrukt het thema van het huis. Wie wil verblijven in zo’n prachtige kamer betaalt – met twee personen – zo’n 450 euro per nacht. In totaal is er ruimte voor vier mensen in de cabines. Volgens de initiatiefnemer is het een uniek concept dat je nergens ter wereld tegen komt. Hij bedacht het samen met zijn vrouw en heeft het ook uitgevoerd. Het bijzondere is dat de cabines in het bos bijna onzichtbaar zijn. Dit betekent dat het leven in de bossen gewoon door kan blijven gaan.

Het hotel is het hele jaar open en biedt onder meer prachtig uitzicht op het poollicht.

Afbeelding: Flickr account Bohman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020