Excite

Zwitserland: divers wintersportgebied

Zwitserland is een populaire vakantiebestemming onder wintersporters. Het land grenst aan Oostenrijk, Duitsland, Italië en Liechtenstein, en is qua oppervlakte net iets groter dan Nederland.

Enkele bekende bergen in Zwitserland zijn de Dufourspitze, Matterhorn, de Jungfrau en de Eiger. Maar liefst zestig procent van het Zwitserse landschap bestaat uit de Alpen. Het hooggebergte strekt zich uit van het zuidwesten naar het noordoosten.

Omdat het volk een mengeling is van de Duitse, Franse en Italiaanse cultuur, zijn de Zwitserse kantons en hun inwoners allemaal erg verschillend van karakter. Dezelfde diversiteit vind je in dit land ook op skigebied.

Het land kent zo’n 200 gebieden om te wintersporten. Overal zijn de voorzieningen uitstekend. Er zijn beginnerpistes voor de onervaren skiër, en duizelingwekkende afdalingen voor de geoefende wintersporter. Ga bijvoorbeeld naar de gebieden Davos, Arosa, of Film-Laax-Fera.

Langlaufers kunnen kiezen voor het prachtig glooiende landschap van de Jura, in het westen van Zwitserland. Flumschberg, tussen Zürich en Chur in Oost-Zwitserland, is echter ook een prima keuze. Voor families zijn de hellingen van Gamserrugg en Chäserrugg uitermate geschikt.

Je kunt zelf kiezen of je voor een gezellige vakantie gaat, of juist voor luxe en werelds. De keuze op het gebied van accommodatie is behoorlijk uitgebreid. Er zijn pensions, hotels, chalets, vakantiehuizen en appartementen voor ieder budget. Om een sportieve dag mee af te sluiten, kun je op en langs de pistes terecht in één van de vele sneeuwbars en restaurants om te genieten van de après ski.

Afbeelding: Flickr, user ianlord

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020