Excite

Zwolle krijgt dino-pretpark

  • © Getty Images
Zwolle krijgt een pretpark met dinosauriërs als thema. In februari 2016 opent dan namelijk het themapark Dinoland. Dit park richt zich helemaal op jonge kinderen en heeft volgens de berichtgeving een 'avontuurlijk' karakter. Er zouden veel verschillende dingen te doen zijn, die allemaal te maken hebben met dinosauriërs.

Volgens een woordvoerder is het vooral een doe-uitje. Kinderen kunnen bijvoorbeeld nagemaakte fossielen en dinobotten opgraven. De bezoekers waarop gericht wordt, zijn kinderen tussen de vier en veertien jaar oud.

Op 12 februari wordt er eerst een overdekte speelhal geopend. Dit is het eerste deel. Het buitengedeelte zal pas in de loop van het jaar worden geopend. Volgens De Stentor, een lokale krant die zich vooral op Zwolle richt, zullen er op dit buitenterrein ongeveer vijftig dinosauriërs worden geplaatst. Deze dinosauriërs zullen tot twintig meter hoog worden.

Bezoekers kunnen straks kiezen tussen toegang tot het buitengedeelte of het binnengedeelte. Ook kan een combinatiekaartje gekocht worden, waarbij bezoekers toegang hebben tot beide locaties. Dinoland komt op de plek waar eerder avonturenpark Ecodrome gevestigd was. Dit park sloot in 2012 haar deuren. In dat park konden natuur en cultuur verkend worden. Daar waren ook verschillende attracties, zoals een moeras, die mogelijk ook gebruikt worden voor het terrein van Dinoland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021